RUOPPAUSPALVELUT

Toteutamme ruoppaamalla rantojen, veneväylien ja satamien syvennykset 22 tonnin pitkäpuomikaivinkoneella joko rannalta tai lautalta tehtynä , työkohde, sijainti ja vuodenaika huomioiden. Talvella voimme kaivaa jäätyneen maan päältä hajottamatta olemassa olevaa pihaa, esimerkisksi nurmikkoa. Sula aikaan siistein lopputulos saadaan lautalta kaivettuna jolloin ei välttämättä tarvitse käydä “maissa” koneen kanssa ollenkaan. Myös järvisuomessa tapahtuvat ruoppaukset onnistuvat, sillä ruoppauskaivinkone siirtyy kätevästi myös lavetilla ympäri Suomea!

Ruoppauksella ja rantarakentamisella käyttökelvottomastakin rannasta saadaan viihtyisä, siisti, toimiva ja turvallinen kesänviettopaikkka, tai suojaisa venesatama!

Perheen pienimmille voidaan rantaan rakentaa turvallinen maltillisesti syvenevä hiekkaranta, missä kesän hiekkakakut on mukava lapioida. Vanhempien valvoessa työtä tietenkin tukevalta laiturilta.

Huomioithan ruoppaushommia haaveilessasi, että ruoppaus on luvanvaraista työtä ja vaatii aina pienimmissäkin määrin vähintäänkin ruoppaus- ja niittoilmoituslomakkeen täytön ELY-keskukselle. Kun ruoppauksen massamäärä jää alle 500 kuutioon riittää ELY-keskuksen lupa. Yli 500 kuution ruoppaus vaatii luvan myös aluehallintovirastolta. Autamme massamäärän arvioinnissa arviokäynnin yhteydessä. Tästä pääset täyttämään ELY-keskuksen ilmoituslomakkeen.

Soita tai laita viestiä, niin tulemme antamaan tarjouksen urakasta!

Joonas Honkanen 040 585 9418

Merellisiin olosuhteisiin harvemmin mikään on liian järeää. Jykevä on mukava, niin silmälle kun jalalle ja siihen voi luottaa kovimmassakin myrskyssä. Arkkulaituri on hyvä vaihtoehto niin, yhteys, aallonmurtaja, vene tai uimalaituriksi. Arkkulaituri on jo alkuaikoina todettu saaristolaisten keskuudessa hyväksi ja kestäväksi. Kaikenlisäksi arkkulaituri on kaunis. Yleisimmin arkun runko tehdään joko paksusta puutavarasta tai hirrestä.  Arkku täytetään kivillä ja niitä länsirannikolla ainakin riittää!

Toteutamme myös kelluvia laitureita, niin teräs, betoni tai muovi kellukkeilla tapaus ja budjetti huomioiden. Valitettavasti emme suosittele ankariin olosuhteisiin mitään kelluvaa laituri tyyppiä, vaan huoltovapaita ja varmasti paikallaan pysyviä kiinteitä laitureita. Suojaisiin lahtiin tälläinekin saattaa olla toimiva ratkaisu, mutta pitää muistaa huoltehtia ankkuroinnin kunnosta! Suurin syy kelluvien laitureiden hajoamiselle on ankkuroinnin pettäminen, eli ketju menee poikki tai ankkurointi on liian pieni luonnonvoimiin verrattuna. Kaikista keveimmissä ratkaisuissa suositelemme laiturin nostamista pois merestä ennen jäiden tuloa. Jäiden liikkeet ja puristusvoima rikkoo jykeviäkin rakenteita.

Toimitamme laadukkaita AXXA-Tech kiinnityspoijuja, sekä muita AXXA tuoteperheen laituri ja satamavarusteita. Meidän kauttamme tilatuille ja meidän asentamalle poiju + ketju + ankkuri paketille voimme antaa jopa 5-vuoden takuun. Takuun edellytksenä on, että asennuksessa noudatetaan ILAMAR OY:n asennus mitoituksia. Eli, että poiju, ketju, sakkelit ja ankkuri ovat oikean kokoisia ja oikeaa laatua. Paikka ja käyttö huomioiden.

Tutustu AXXA tuotteisiin tästä: www.axxa.fi/marine/

  • Puunkaato, metsätyöt ja puunajo
  • Tavaran merikuljetukset, rakennusmateriaalit, koneet, jätteet, maa-ainekset
  • Koneiden siirrot saaristossa